Voordat u een behandeling start, komt u altijd eerst voor een intake bij de esthetisch dermatoloog. Deze intake is gratis en vrijblijvend. Wij hechten hier veel waarde aan omdat we alleen met een goede intake u een persoonlijke behandeling kunnen bieden die perfect is afgestemd op uw huid en wensen. Tijdens de intake van een lipolaser behandeling is het ook belangrijk dat u uw medische gegevens met ons deelt. Denk hierbij aan ziektes, operaties, eventuele complicaties, medicijngebruik en allergieën. Deze informatie is van belang om het risico op complicaties zoveel mogelijk te verkleinen.
Er komt veel informatie op u af tijdens de intake. Naderhand krijgt u een brochure mee om alles thuis nog eens rustig te kunnen nalezen.
De behandeling
Op de dag van de behandeling komt u naar de kliniek. Wij adviseren u om iemand mee te nemen die u kan steunen en u naar huis kan brengen na afloop. U hoeft niet nuchter te zijn omdat de behandeling onder lokale verdoving plaatsvindt.
Wanneer de arts u binnenroept maken we eerst foto's voor in uw medisch dossier. Daarna desinfecteren we uw huid en tekenen we het te behandelen gebied af. Ook hier worden foto's van gemaakt voor in uw dossier. U neemt plaats op de behandeltafel en krijgt nogmaals een uitleg over wat er precies gaat gebeuren.
De verdovingsvloeistof wordt ingespoten en de huid blaast zichzelf iets op. Dit is niet pijnlijk maar kan wel vervelend aanvoelen. Zodra de verdoving werkt, wordt gestart met de behandeling. Door kleine prikgaatjes wordt de lasercanule onder de huid gebracht. Doordat u verdoofd bent, voelt u geen pijn. Wel kunt u voelen dat de canule op een neer bewogen wordt.
Na de behandeling worden de prikgaatjes afgedekt en kunt u even rustig bijkomen. De arts geeft u uitleg over de leefregels de komende tijd en wat u kunt verwachten. Hierover krijgt u ook een brochure mee. Zodra u zich goed genoeg voelt, kunt u direct weer naar huis. U mag niet zelf autorijden.
Nazorg
De eerste tijd bent u nog wat verdoofd. Wanneer de verdoving uitwerkt kunt u wat pijnklachten en een onprettig gevoel ervaren. Paracetamol kan hierbij helpen. Ibuprofen, aspirine of nurofen worden afgeraden in verband kans op nabloedingen. Het komt het herstel ten goede wanneer u na de behandeling een dutje doet, op tijd naar bed gaat en het de eerste dag rustig aan doet. Het is wel belangrijk om in beweging te blijven maar vermijd zware inspanning. In principe kunt u na 1 dag weer aan het werk (geen zwaar lichamelijk werk) maar als u denkt langer rust nodig te hebben dan is dit zeker aan te raden.
Na de behandeling is er een consult ter controle gepland. De arts bespreekt met u hoe het gaat, controleert het behandelde gebied en neemt foto's voor in het medisch dossier.